Mobilblogg.no
Mobilblogg.no

eniro logo

søk Sandra Lyng Haugen

Bilder- Nyheter- Web

I dag har jeg vært her for å lære hvordan vi kan løfte folk i st...

DSC00188
I dag har jeg vært her for å lære hvordan vi kan løfte folk i stedet for å trykke dem ned. Noe for per sandberg.

Kommentarer:
Postet av: Finn

Hei.Å lære å løfte folk i stedet for å trykk dem ned er noe Dagfinn Høybråten og regjeringen bør lære. Jeg har et eksempel med skjemaet "krav om rehabiliteringspenger". Jeg har skjemaet som jeg brukte for to år siden, og det jeg må bruke idag. Holdningen som vises ovenfor den som søker er totalt foranderet. Vi er forandret fra å være "kunder" som trygdekontoret skulle gi best mulig service, til å bli klienter som er redde for å oppsøke trygdekontoret fordi de som jobber der har plikt og rett til å ta fra oss det økonomiske livsgrunnlaget hvis vi ikke følger de reglene som regjeringen har funnet på, og som få andre enn de det gjelder vet noe om. Det er regjeringen som er blitt "kunden" til trygdekontoret, og oppgaven er å spare penger. De nye ordningene er ikke laget for å få flest mulig ut i arbeid,- som regjeringen sier at de er, de er laget for å spare penger!
Et eksempel på dette er den nye ordningen med "midlertidige uføretrygd". Trygden med midlertidig uføretrygd er ca 2/3 av rehabiliteringspenene. Dessuten dekket rehabiliterinspengene tidligere samme situasjon som midlertidig uføretrygd dvs "utgifter til livsopphold for personer som midlertidig ikke kan arbeide eller skaffe seg arbeidsinntekt på grunn av sykdom skade eller lyte". Grunnen til den nye ordningen med midlertidig uføretrygd er at regjeringen med Høybråten i spissen, irriterte seg grønn over at mange som ble syke, fikk en universell ordning som de fleste klarte å leve et verdig liv med. Regjeringen vil ikke ha slike ordinger. Folk skal ikke kunne leve med høyt hevet hode når de ikke arbeider, nærmest uansett hvilken grunn de måtte ha. De skal gjøres om til offre, som med "med støtte fra trygdekontoret" som det står i det nye skjemaet, må skrive under på ofte meningsløse handlingsplaner på hvordan de "raskest mulig skal bli friske og komme tilbake i arbeide".
Hvis de ikke følger denne hanlingsplanen mister de retten til trygd. Alle kan tenke seg hva det fører til som i mitt tilfelle en familie med tre barn som er tenåringer.

24.aug.2005@ 14:53:56
E-post: fijorg@yahoo.no
Postet av: Inga Marte

Jeg er helt enig med deg! Les forøvrig Aftenposten for i går, 23. august og for i dag, 24. august. Der ser vi hvordan den såkalte "fattigdomsbekjempelsen" til denne regjeringa virker i praksis. Folk skal stå med lua i hånda og be om å få bli vurdert som verdig trengende. Det virker som regjeringa tror at folk ikke ønsker å klare seg sjøl, og at de derfor må gjøre det vanskeligst mulig å være fattig og hjelpetrengende. De har kutta sju milliarder kroner i stønader til de som har minst - for å "oppmuntre folk til å ta et arbeid". Men hvis verken økonomien, helsa eller selvtilliten holder, så klarer man heller ikke å konsentrere seg om å finne et arbeid. Vi må jo stille opp fra samfunnets side også! For å bruke filmskaper Margreth Olins ord: Vi må løfte menneskene. P.S. Det er blitt 25 prosent flere fattige under Bondevik. Forskjellene mellom folk er økende i Norge.

24.aug.2005@ 16:15:29
E-post: imt@stortinget.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.mobilblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=181404
Mobilblogg.no
hits image